Bosuboll

Vill du ha det allra mest avancerade när det kommer till balansträning?

Då är det en bosuboll du ska välja!

Bosuboll fakta

En tjej på en bosuboll

En bosuboll är formad lite som en halv pilatesboll på ena sidan och som ovansidan på en balansplatta på den andra.

Namnet BOSU är en förkortning för ”Both sides up” och det är varumärkesskyddat så det är bara bollar från originaltillverkaren som får kalla sig just bosubollar.

Men konceptet är så bra så många andra tillverkare har kopierat det och erbjuder likadana bollar, fast under andra namn.

Originalbollarna från BOSU

Bosuboll originalet är också det bästa

Dessa träningsbollar finns i några olika varianter med priser runt 2000:- upp till nästan 4000:- Så det är en ganska dyr produkt. Du kan spana in och köpa BOSU sortimentet hos Gymgrossisten eller Träningspartner!

Abilica Soft step

Abilica Soft step är en bra kopia

Detta kan sägas vara en ”kopia” av bosu som är mycket bra. Du kan köpa den hos de flesta stora gymbutikerna så som: Svenskt Kosttillskott, Gymgrossisten, Träningspartner, Sporttema eller Sportgymbutiken!

TF Halv Balansboll

En halv balansboll

Vill du komma undan billigare men ändå ha samma egenskaper och kvalité kan vi rekommendera ytterligare en kopia här. Du får en väldigt likartad boll för mindre än halva priset. Läs mer och köp hos Thunder Fitness!

Hur använder man en Bosuboll?

Det som gör den så bra är att man kan använda den på så många olika sätt. En tanke med den när den uppfanns var att den skulle vara ett skonsammare och säkrare alternativ till en pilatesboll.

Övningar med en bosuboll

Som sagt så är den något av en korsning mellan en balansplatta och en pilatesboll. Således kan man också göra likadana övningar på sin bosuboll (eller kopia) som man gör på de två nämnda redskapen.

Du kan sitta på ”boll-halvan” och göra situps, sidoplanka och så vidare. Sen kan du vända på den och balansera, göra knäböj etc. precis som på en balansplatta. Du kan även stå på ”boll-halvan” och göra likadana balansplatta-övningar.

Sammanfattning

En bosuboll är en sorts fusion mellan en pilatesboll och en balansplatta. Denna variationsmöjlighet är också dess stora styrka. Den största nackdelen är att de är relativt dyra.